Respectați recomandările autorităților!

1. Spălați des mâinile
2. Dezinfectați suprafețele din preajmă
3. Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura
4. Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare
5. Evitați persoanele bolnave
6. Masca de protecție: doar dacă sunteți bolnav sau în apropierea celor bolnavi
7. Animalele de companie nu sunt un pericol
8. Luați medicamente doar la recomandarea medicului

În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de 2 săptămâni de la apariția primelor simptome.

Pentru persoanele care fac o formă severă a bolii, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună. 1 din 5 persoane infectate cu coronavirus vor dezvolta o formă severă a bolii. Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor și chiar a depășirii capacității lor. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China.

De aceea este esențial să încetim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este reducerea sau restrângerea contactelor sociale. Vă rugăm evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane. Doar împreună ne putem apăra de acest virus.

ORDONANȚA-MILITARĂ-NR-3-DIN-24-MARTIE-2020

ORDONANȚĂ-MILITARĂ-nr-1-din-17-martie-2020

IMAGE-COVID-19

DISPOZITIE-COVID-19-2020